CBMC-retraite

Retraite voor zakenmannen

Regelmatig  worden er stiltedagen georganiseerd namens CBMC, onder leiding van Koos Mink. Je wordt stil voor God en leert zo Zijn stem te verstaan.

Het clarissenklooster Sint-Josephsberg te Megen is het oudste nog bestaande clarissenklooster in Nederland.  De gasten eten met de zusters mee – in stilte – en kunnen deelnemen aan de gebedsdiensten. Je maakt jezelf los uit de drukte en beslommeringen van je dagelijkse doen om op het spoor te komen van Gods verlangen naar jou en je leven door Hem liefdevol te laten vormen en vernieuwen. Met maximaal acht deelnemers probeer je tot rust en stilte te komen. Je brengt allemaal op eigen wijze je dag door, Koos Mink geeft hierbij ondersteuning en handreikingen.


“In het klooster staat stilte voorop. Deze moet ik eerst een aantal uur in mij laten dalen, anders wordt het niks. Koos Mink, mede-CBMC’er, is zeer ingeleefd in de gemeenschap en leidt ons regelrecht naar het doel: de afzonderlijke en gezamenlijke ontmoeting met de aanwezige God, onze Heer. Het is prachtig te merken dat Hij zich laat vinden” (een deelnemer)

 Retraites 2017

vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april 2017: Franciscanen klooster te Megen (eenmalig een andere lokatie)
vrijdag 10 november t/m zondag 12 november 2017: Clarissen klooster te Megen

Meer informatie over de eerstvolgende retraite